Не може само оставките да са отговор и реакция на определени кризи.

...
Не може само оставките да са отговор и реакция на определени кризи.
Коментари Харесай

Политолози: Не може само оставките да са отговор и реакция на определени кризи

Не може само оставките да са отговор и реакция на избрани рецесии. Това разяснява политологът Димитър Ганев в ефира на БТВ.

Той и доцент Татяна Буруджиева бяха безапелационни, че предварителни избори през пролетта няма да има.

Двамата политолози разясниха отдръпването на номинирания за транспортен министър Александър Манолев. „ Цялата история е, че в превоза, за разлика от районното министерство, наподобява не са наместени ползите на някои значими фактори ”, съобщи политологът доцент Татяна Буруджиева. Според нея става въпрос за „ много огромни пари ”.

„ Лютата борба е в тази посока, а не толкоз с чисто политически измерения ”, разяснява тя.

„ Всяка оставка идва да отговори на някакви публични напрежения. Едно ново предопределение би трябвало да е нов подтик и нов заем на доверие. Когато министърът е нападнат в деня, преди да встъпи в служба, неговото предопределение не може да изиграе тази роля ”, съобщи Ганев. „ Той ще тръгне с доста ниска легитимност на поста си, което няма да отговори на задачата на Борисов да смъкна публичното напрежение ”, добави политологът.

Според Буруджиева в тази ситуация някой не си е приключил работата по кадровия асортимент. „ Такива неща са обществени. В момента, в който ги знаеш, би трябвало да представиш кандидатури, които или са безпределно чисти, или поемаш уговорката да водиш борбата до дъно ”, посочи тя.

„ Бих подкрепила концепцията да се борим и да потвърждаваме на публичното мнение правотата на избрани проблеми ”, добави Буруджиева.

По въпроса с неподписания от президента указа за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи Буруджиева изрази вяра, че това е просто въпрос на неприятно координиране. Според Ганев обаче неслучайно указът не е подписан и това е продължение на борбата сред „ Дондуков ” 1 и „ Дондуков ” 2. Президентът се пробва да покаже, че е фактор, разяснява политологът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР